От 2006 г. лабораторията при Тотал-Тест ООД е акредитирана за калибриране на уреди, измерващи скорост на въздушен поток. Обхвата на калибриране, в който лабораторията е акредитирана, е от 0,15 m/s до 30 m/s.

Калибрирането на този параметър беше много слабо развито в България, а същевременно интереса и нуждата от калибриране на измервателни средства, които измерват тази величина, накараха ръководството на Тотал-Тест ООД да инвестира сериозни средства в апаратура, с която могат да бъдат калибрирани различен тип анемометри – с терможичка, с термопъпка, крилчати, с тръба на пито и т.н.

Първоначално беше закупен въздушен канал от отворен тип (тип Eiffel) от германската фирма WESTENBERG ENGINEERING. Като след година и половина той беше заменен с канал от затворен тип (тип Göttinger). Фирмата, на преподавателя в Кьолнския университет Джон Вестенберг, е почти уникална в световен мащаб с въздушните си канали, които произвежда, предназначени главно за калибриране и изпитване на анемометрични сонди. Заради изключително ниския си коефициент на турбулентност (под 1%) и възможността  за прецизна настройка и много стабилно и продължително поддържане на стойности от 0,1 m/s до 40 m/s, водещите лаборатории в света, занимаващи се със скорост на въздушен поток, разполагат с оборудване на WESTENBERG ENGINEERING.

Именно затова, ние от Тотал-Тест ООД, може смело да заявим, че техника,  с която разполагаме, е уникална за цяла Югоизточна Европа. А като прибавим към нея и обучения ни в Германия персонал, клиентите ни може да са сигурни, че уредите им се калибрират в лаборатория, която е достигнала европейските и световни стандарти в този тип измервания.

Ако имате уреди за скорост на движение на въздуха, които искате да калибрираме, може да ни изпратите нужната информация, като използвате онлайн формата за заявка за калибриране.